Το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι κλιμάκιο της παράταξης «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Μανόλη Λαμτζίδη.

Τα μέλη της παράταξης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου και συζήτησαν για τις νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, τον αδιάβλητο χαρακτήρα του οποίου ανέλαβε να εγγυηθεί ο ΔΣΘ και για τη συνεργασία μεταξύ δήμου Καλαμαριάς και ΔΣΘ που αφορά την εξυπηρέτηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούνται από την Καλαμαριά για να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω των υφισταμένων δομών και προγραμμάτων (Νομική Βοήθεια, δράσεις για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά κ.λπ.).
Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα οι δημότες του δήμου να ενημερώνονται τακτικά για νομικά και κοινωνικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος (π.χ. «κόκκινα δάνεια») με σεμινάρια που θα συνδιοργανώνουν ο Δ. Καλαμαριάς και ο ΔΣΘ σε χώρους του δήμου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του ΔΣΘ δήλωσαν ότι κρίνουν θετική την υποψηφιότητα του Μανόλη Λαμτζίδη ως δημάρχου Καλαμαριάς και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον ίδιο και στο συνδυασμό. «Θα είναι τυχερή η Καλαμαριά αν θα έχει για δήμαρχο το συνάδελφο Μανόλη Λαμτζίδη», σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΣΘ.