Σπείρα έστηνε τσίρκο και λούνα- παρκ, σε διάφορες περιοχές της χώρας, συστήνοντας εικονικές επιχειρήσεις και χρησιμοποιώντας πλαστογραφημένα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά.

   
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα(τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί), άλλοι ως «αχυράνθρωποι» σε εικονικές επιχειρήσεις του 57χρονου επιτηδευματία που φέρεται ως «εγκέφαλος» και άλλα ως ενεργά μέλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τελευταία δύο χρόνια η σπείρα εγκατέστησε 36 περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα- παρκ, σε ισάριθμους δήμους της χώρας, χρησιμοποιώντας σε κάποια από αυτά, πλαστογραφημένα δικαιολογητικά-πιστοποιητικά,  που αφορούσαν ακόμα και στη στατικότατα και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων  

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από δεκάμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης(από τον Ιούνιο του 2013).

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, ο 57χρονος, με τα πλαστά πιστοποιητικά, έστηνε τα λούνα παρκ, έπαιρνε τις εισπράξεις και δεν πλήρωνε φόρους και άλλες οικονομικές εισφορές. Επίσης, δεν προσλάμβαναν εξειδικευμένο προσωπικό για να ελέγχει και να λειτουργεί τα παιχνίδια του λούνα παρκ, αλλά πλαστογραφούσε τα πιστοποιητικά με ψεύτικες υπογραφές (πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων). Με τα πλαστά πιστοποιητικά, που κατέθετε στους δήμους, έπαιρνε άδειες λειτουργίας.

Εδικά για την περίπτωση δήμου της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιούσαν πλαστή σφραγίδα που είχαν κατασκευάσει, για να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής!

Σύμφωνα με την αστυνομία, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από φόρους που δεν καταβλήθηκαν, κατά 888.761,68 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.