Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.


Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βραδύ στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές το βράδυ στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βραδύ στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου