Σύσκεψη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την πασχαλινή περίοδο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργου Τσαμασλή. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του ΕΦΕΤ, του ΚΕΠΚΑ, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επαγγελματικών ενώσεων.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων για την παρουσία τους, τονίζοντας την εξαιρετική συνεργασία που έχει επιτευχθεί μαζί τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. «Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε, σε απόλυτο συντονισμό με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλή και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, να αναπτύξουμε πολύ καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Η διάθεσή μας σε ό,τι αφορά τους ελέγχους τροφίμων δεν είναι τιμωρητική απέναντι στους επαγγελματίες. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία με κάθε μέσο που διαθέτουμε, ώστε τα διατροφικά προϊόντα που θα φτάσουν στο πασχαλινό τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας να είναι ασφαλή. Ήμασταν η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας με τον ΕΦΕΤ για τη διεξαγωγή πιο στοχευμένων ελέγχων στα τρόφιμα.
»Η βασική αρχή της διοίκησής μας ήταν και παραμένει η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, προκειμένου να κρατήσουμε την ποιότητα των διατροφικών προϊόντων ψηλά και να εγγυηθούμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», υπογράμμισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Την πλήρη ετοιμότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει του Πάσχα επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος τόνισε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, καθώς και ότι «υπάρχει μεγάλη αφθονία προϊόντων διατροφής, που σημαίνει και χαμηλές τιμές στην αγορά».
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα του εμπορίου Δημήτρης Ευθυμιάδης τόνισε ότι «η καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων είναι ό,τι καλύτερο για την προστασία του καταναλωτή», ενώ ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της ΠΚΜ Νίκος Τσοτσόλης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στην ΠΚΜ και το Γενικό Χημείο του Κράτους, που θα επιτρέψει στις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. να προχωρήσουν και σε δειγματοληψίες τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς κατέθεσαν τις απόψεις τους και συμφώνησαν στην κοινή ανάγκη να διαφυλαχθεί, με την καλή συνεργασία όλων για την εντατικοποίηση των ελέγχων την περίοδο του Πάσχα, η ομαλή λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης.