eurodebate_20140428_01.jpg

Χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα γίνεται το πρώτο Ευρωντιμπέιτ, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Η τηλεοπτική μονομαχία διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και συμμετέχουν ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο υποψήφιος με τους Σοσιαλιστές Μάρτιν Σουλτς, ο Γκι Φέρχοφταντ των Φιλελευθέρων και η Σκα Κέλερ με τους Πράσινους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι υποψήφιος με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, δεν παρίσταται επειδή, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η σχετική πρόσκληση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Το ντιμπέιτ πραγματοποιείται ενώπιον ενός ακροατηρίου 700 Ευρωπαίων νέων και μεταδίδεται ζωντανά, σε 13 γλώσσες από το Euronews. Στο Twitter η σχετική ετικέτα συζήτησης (hashtag) είναι #eudebate2014.

Το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και του Αλέξη Τσίπρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ευρωντιμπέιτ με κλικ εδώ.