Ανοιχτά από σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Μετά την έκτακτη γενική συνεδρίασή του χτες, αποφασίστηκε η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.
 Επαναλειτουργία των φαρμακείων αποφάσισε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου θα λειτουργήσουν έως τις 2 μετά το μεσημέρι, οπότε και θα ξανακλείσουν, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, 14:00 με 20:00, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν επίσης, να προχωρήσουν σε κατάργηση των εφημεριών μόνο για τις καθημερινές, ενώ το Σαββατοκύριακο θα γίνονται κανονικά, αμέσως μετά τη δημοσίευση υπουργικής απόφασης για απελευθέρωση του ωραρίου και δήλωσαν ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα από τα φαρμακεία», προχωρώντας σε «πολιτική κινητοποίηση» και «μετατρέποντας τα 11.000 φαρμακεία και για δύο μήνες σε κέντρα ενημέρωσης των πολιτών» για τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ΝΔ, δηλώνοντας ότι «η παράταξη την οποία υπηρέτησα επί σειρά ετών, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων καταστρέφοντας 12.000 φαρμακοποιούς…».