Με δηλώσεις της στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 η Ελεάννα Ιωαννίδου, υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός»,
στράφηκε κατά του Σταύρου Καλαφάτη σχετικά με την ψήφιση νόμου που επιτρέπει την οικοπεδοποίηση δασικής έκτασης στο Χορτιάτη.
Σύμφωνα με την κυρία Ιωαννίδου, η περιοχή του Κισσού, 2.038 στρεμμάτων, αποτελεί μια αναδασωτέα έκταση ύψιστης σημασίας για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής στη Θεσσαλονίκη. «Σε μια πόλη με τα χαμηλότερα ποσοστά πρασίνου σε όλη την Ευρώπη και την πρωτιά στην ατμοσφαιρική ρύπανση, το περιαστικό δάσος θα έπρεπε να αποτελεί το κόσμημα και αντικείμενο ιδιαίτερης προστασίας από την πολιτεία. Ωστόσο, επί τρεις δεκαετίες τώρα, υπουργοί και κυβερνήσεις δίνουν έναν αδιάκοπο αγώνα, ενωμένοι ενάντια στα συλλογικά συμφέροντα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Κόντρα στις πάγιες θέσεις των δασικών υπηρεσιών, κόντρα στο Σύνταγμα και στις δεκάδες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, προσπαθούν να επιτύχουν την οικοπεδοποίηση και του τελευταίου πνεύμονα για την πόλη» σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος.
Επίσης χαρακτήρισε τον Στ. Καλαφάτη «κομπάρσο των δημοτικών εκλογών, αλλά πρωταγωνιστή στο έργο που κλέβει τις ζωές μας» και τον κατηγόρησε πως στην τελευταία του πράξη ως αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ συμπεριέλαβε «δύο φωτογραφικές διατάξεις, στο άρθρο 22 με αρίθμηση 18.1 και 18.2, οι οποίες αποτελούν δίοδο αντισυνταγματικής νομιμοποίησης της Ζώνης Ενεργούς Πολεοδομίας στον Κισσό, ενάντια ακόμα και στην Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών που περιλαμβάνει το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων».
Η κυρία Ιωαννίδου σημείωσε πως η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης έχει σηκώσει στις πλάτες της εδώ και χρόνια την υπόθεση του Κισσού και πως η ίδια την εκπροσωπεί νομικά από το 1999, όταν μια άλλη διάταξη, του Κώστα Λαλιώτη, είχε προσπαθήσει να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα. «Κρίθηκε, όμως, αντισυνταγματική και το δάσος σώζεται ακόμα», σημείωσε η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός» και κατέληξε λέγοντας «κύριε Καλαφάτη, δεν είστε εντάξει, μην αγνοείτε τις ανάγκες της κοινωνίας και τη δυναμική της κοινωνίας των πολιτών».