Καμία επιπλέον ενέργεια δε χρειάζεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις του κοροναϊού MERS, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Αχιλλέα Τοπούζα.


Όπως μας δήλωσε, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διαθέτει κάθε υποδομή για να αντιμετωπίσει, αν χρειαστεί, επείγουσες καταστάσεις. Ακόμη από την εποχή των κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών, δημιουργήθηκε μονάδα ταχείας νοσηλείας και υπάρχει ειδικός χώρος υποδοχής για περιπτώσεις λοιμώξεων.

Ο κ. Τοπούζας υπογράμμισε πως, αυτήν τη στιγμή, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης δεν έχει κατατεθεί σχέδιο πτήσης από τη Σαουδική Αραβία, ή άλλες χώρες στις οποίες να έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα του συγκεκριμένου κοροναϊού. «Δεν περιμένουμε κάποιο αεροπλάνο, τσάρτερ ή άλλο, από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», τόνισε.

Για τον αερολιμενάρχη, μετά την σημερινή σύσκεψη που έγινε, στη Θεσσαλονίκη για το θέμα αυτό –και στην οποία ο αερολιμένας «Μακεδονία» συμμετείχε με τον αρμόδιο γιατροί του αεροδρομίου- αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τοποθετηθούν μπάνερ και αφίσες με συμβουλές ατομικής υγιεινής.