Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαικές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς έδωσε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δε θα μειωθούν οι υφιστάμενες άδειες στις λαϊκές αγορές και ταυτόχρονα προχώρησε σε βελτιωτική αλλαγή στην επίμαχη διάταξη για την κλήρωση των θέσεων σε παραγωγούς και πωλητές. Προβλέπεται, λοιπόν, ότι οι θέσεις θα δίνονται με κλήρωση κάθε χρόνο και όχι με κοινωνικά κριτήρια όπως ισχύει.

«Οι εξελίξεις δεν είναι θετικές», σχολίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης.

Παραγωγοί και πωλητές προχώρησαν σήμερα σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αύριο το πρωί, Παραμονή Πρωτομαγιάς, στην Καμάρα θα προχωρήσουν σε δωρεάν διανομή προϊόντων στους πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τοπούζης, πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Θεσσαλονίκης.

Η διανομή των τροφίμων θα αρχίσει στις 10 το πρωί. Διανομή θα γίνει και στα διόδια των Νέων Μαλγάρων, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζόμενων στις Λαϊκές Αγορές "Η Ομόνοια".