asthenofora_05.jpg

Αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών.

Σήμερα προχώρησαν σε διαμαρτυρία με τα ασθενοφόρα παραταγμένα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και με ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της οδού Αγίου Δημητρίου.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διαμαρτυρήθηκαν για τις μετακινήσεις εννέα διασωστών από τη Θεσσαλονίκη σε νησιά, τη στιγμή που, όπως τονίζουν, το προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του νομού.

Μετά την διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων και την εν μέρει αναπλήρωσή τους από τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ καλείται να ανταπεξέλθει στην κάλυψη της προνοσοκομειακής φροντίδας σε όλο τον νομό. Επειδή τα κέντρα υγείας έμειναν χωρίς οδηγούς και ασθενοφόρα, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ πρέπει να καλύπτουν τα Κέντρα Υγείας Σοχού(απέχει 54 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη), Χαλάστρας (απέχει 38 χιλιόμετρα), Μαδύτου(στα 70 χιλιόμετρα) και Ζαγκλιβερίου(στα 50 χιλιόμετρα).

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, επιπλέον, τη μεταφορά της βάσης του ΕΚΑΒ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Θα επιχειρούν από εκεί όπως είπαν, μέχρις ότου ανακληθούν οι ληφθείσες αποφάσεις που συντελούν στην πλήρη αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ.