PAPAGEORGIOU_NOSOKOMIO_07.jpg

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν, αύριο, Τρίτη, 8 Απριλίου 2014, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, της Θεσσαλονίκης, μετά την προσφυγή της διοίκησης στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης, κατά των κινητοποιήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις επειδή ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με μηδενικές αυξήσεις. «Θέλουμε μόνον να διατηρηθούν τα δικαιώματά μας» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, o αντιπρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Τουρτίδης.

Μετά την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από τους 62 εργαζόμενους, η διοίκηση κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ζήτησε, επίσης, να υποβληθεί διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ ανά μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Εργαζομένων.

Στη σημερινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο η διοίκηση του νοσοκομείου υποστήριξε πως, ως δημόσιο νοσοκομείο, αδυνατεί να υπογράψει Συλλογικές ή Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι, από το 2004 ως το 2011, η εκάστοτε διοίκηση υπέγραφε συμβάσεις, άρα, ή τότε προχωρούσε σε πράξεις μη αποδεκτές, ή και τώρα έχει τη δυνατότητα υπογραφής σύμβασης εργασίας. Είπαν, επίσης, πως λόγω των κινητοποιήσεών τους δεν κινδύνεψε η υγεία ή η ζωή των ασθενών, αφού ό,τι αναβλήθηκε δεν αφορούσε επείγοντα χειρουργεία.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αύριο. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στη 1 μ.μ., για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.