efimerides_05.jpg

Δείτε εδώ, με μια ματιά, όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Έλειπαν λεφτά, το γνώριζε ο Βασίλης

Στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρεται η εφημερίδα –και συγκεκριμένα στην κατάθεση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, ήταν χτες ο νυν δήμαρχος για τον Β. Παπαγεωργόπουλο στη δίκη για την υπεξαίρεση μαμούθ. «Δε λέω ότι έβαλε χέρι στα λεφτά ο Παπαγεωργόπουλος. Εγω τον ξέρω παρά πολλά χρόνια και τον εκτιμώ» κατέθεσε μεταξύ άλλων αλλά στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Το σύστημα είχε ξεσαλώσει. Αυτό ήταν η υπεξαίρεση. Δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκανε έλεγχο. Για οχτώ χρόνια δεν είναι δυνατό να μη το είχε πάρει χαμπάρι».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποιοι θα πάρουν και πόσα!

Η εφημερίδα γράφει ότι "εφάπαξ βοήθημα που θα ξεκινά από τα 500 ευρώ και θα ξεπερνά (ανάλογα με την περίπτωση) ακόμη και τα 1.500 ευρώ θα λάβουν, όχι μέσα στον Μάιο όπως αρχικώς είχε αναγγελθεί αλλά σε μια περίοδο από τον Μάιο έως και τον Ιούλιο, περίπου 600.000 οικογένειες, οι οποίες κατά το έτος 2012 είχαν πολύ χαμηλά ετήσια πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα. Για τους ενστόλους δεν ισχύει η παραπάνω περίοδο και θα λάβουν κανονικά την εφάπαξ ενίσχυση στις 9 Μαΐου 2014".

ΕΘΝΟΣ: Υπέρ και κατά για 50 σχολές ΑΕΙ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες που παρουσιάζουν κορυφαίες σχολές και τμήματα των πανεπιστημίων καταγράφονται στις εκθέσεις επιφανών ξένων ειδικών επιστημόνων. Στα αρνητικά περιλαμβάνονται ο μεγάλος αριθμός σπουδαστών, ο κομματισμός και η γραφειοκρατία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο γενικός πόλεμος θα «πιαστεί» από Ουκρανία ή από Συρία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Πατροκοσμάς τα προφήτευσε όλα! «Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θα πάθετε! Αν πιαστεί από πάνω, θα καταστραφήτε»..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι δικαιούνται 500 έως 1.083 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πλαφόν εισοδήματος ξεκινάει από τις 6.000 ευρώ για άγαμους και αυξάνεται στις 10.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Ειδική μέριμνα για ανάπηρους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ανέργους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα δυο στενά ο Σαμαράς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ευθείες βολές από τους «καραμανλικούς» αλλά και από τους «μητσοτακικούς» δέχθηκε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, την ημέρα παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ούτως ή άλλως δεν δικαίωσε τις επικοινωνιακές προσδοκίες του Μαξίμου".

ΕΣΤΙΑ: Πρόβλημα τώρα το ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έχουμε ήδη γράψει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχη μπροστά της η Κυβέρνησις Σαμαρά ονομάζεται «ΠΑΣΟΚ». Και τούτο διότι το κόμμα αυτό φαίνεται ότι έχει υποστή ραγδαία πτώση της εκλογικής του δυνάμεως".

Η ΑΥΓΗ: Βγήκαν μαχαίρια στη Ν.Δ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο τοπίο στον χώρο της Δεξιάς προδιαγράφουν τα διπλά ψηφοδέλτια σε όλες τις μεγάλες Περιφέρειες και δήμους, αλλά και οι αντιπαραθέσεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Ν.Δ. εν όψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Την πούλησαν τζάμπα...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το προαναγγελθέν ξεπούλημα της Eurobank ολοκληρώθηκε χθες με την επιλογή ομάδας στρατηγικών επενδυτών υπό την καναδική Fairfax. Θα είναι η πρώτη τράπεζα που ιδιωτικοποιείται με τεράστια ζημιά για το Δημόσιο. Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν πάνω από 7 δισ. ευρώ για το 93,5% της Eurobank και τώρα το ΤΧΑ πουλά το 66% με συνολικό τίμημα μόλις 2,86 δισ. ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επέμβαση στρατού στην Αν. Ουκρανία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιστράτευσε ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, για την καταστολή της ένοπλης φιλορωσικής εξέγερσης, που είχε απλωθεί χθες σε δέκα πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ένα βήμα πίσω έκανε ο Μπουτάρης

Η εφημερίδα αναφέρεται στην δίκη Παπαγεωργόπουλου, στην οποία ο νυν δήμαρχος κατέθεσε για τον πρώην δήμαρχο και το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε λάβρος κατά του πρώην γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια και για τον Παπαγεωργόπουλο είπε πως δε γνωρίζει αν συμμετείχε στην υπεξαίρεση.

Ο ΛΟΓΟΣ: Aρχές Μαΐου το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα κριτήρια διανομής του κοινωνικού μερίσματος των 525 εκατ. ευρώ σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους και επαγγελματίες που έχουν κάνει διακοπή εργασιών, αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που έγινε χθες, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και από το ΠΑΣΟΚ των κ. κ. Φ. Σαχινίδη, Χρ. Πρωτόπαπα και Γ. Κουτρουμάνη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στρατιωτικά και κατασταλτικά μέτρα της ΕΕ στο όνομα της «θαλάσσιας ασφάλειας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "άλλη μια απόδειξη για τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ αποτελούν τα σχέδια για ένταση των στρατιωτικών και των κατασταλτικών επιχειρήσεων στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της ΕΕ, με σκοπό την εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων των μονοπωλίων στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων".

ΤΑ ΝΕΑ: Το μεγάλο κόλπο με τις πινακίδες Βουλγαρίας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία: σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, έφθασαν να προσεγγίζουν στο τέλος του 2013 τις 9.000 από 6.000 το 2012, αυξήθηκε δηλαδή ο αριθμός τους κατά 50%. Οι εταιρείες αυτές είναι στην πλειονότητά τους εικονικές και ιδρύθηκαν με μοναδικό σκοπό την αγορά ενός αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Μας σουβλίζουν για 10 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "και ξαφνικά... μεσοπρόθεσμο! Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο παραμονής στην οδό Νίκης από τον πρωθυπουργό, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα θα στείλει στο Κοινοβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με όλες τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η χώρα για την περίοδο μέχρι το 2017".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φθηνότερο, φέτος, το πασχαλινό τραπέζι

Η εφημερίδα παρουσιάζει έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, σύμφωνα με την οποία τα είδη για το πασχαλινό τραπέζι θα πωληθούν φθηνότερα από πέρσι. Ωστόσο, επισημαίνει ότι μία πιο προσεκτική ματιά στις τιμές που παρουσιάζει η έρευνα του ΚΕΠΚΑ αποδεικνύει πως έχουμε να κάνουμε με καταναλωτές δύο ταχυτήτων. Τρομακτική και άνευ προηγουμένου η απόκλιση των τιμών στα ίδια προϊόντα που διακινούνται στην αγορά. Μπορείς να πάρεις αρνάκι με 13 ευρώ, αλλά και με 28 ευρώ, λέει η εφημεριδα!

Kontranews: Ερχεται τσουνάμι τεράστιο βουβό κύμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό και ριζικές ανατροπές σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, μπορεί να προκαλέσει το «βουβό» πλειοψηφικό ρεύμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και παίρνει τη μορφή κα τις διαστάσεις ενός μεγάλου τσουνάμι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζικός «πυρετός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον βασικό επενδυτή της Eurobank ανακοίνωσε χθες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το ΤΧΣ ενέκρινε χθες την προσφορά που κατατέθηκε από ομάδα θεσμικών επενδυτών με επικεφαλής τη Fairfax. Η τιμή δέσμευσης διαμορφώθηκε στο 0,30 ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε κοινοπραξία της Fairfax μερίδιο 22% της Eurobank

Η εφημερίδα τονίζει "ένα κρίσιμο βήμα για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank πραγματοποιήθηκε χθες με την ανάδειξη της Fairfax ως βασικού θεσμικού επενδυτή της τράπεζας. Η κοινοπραξία υπό τον Prem Watsa δεσμεύτηκε να καταβάλει ποσό ύψους 1.332 δισ. ευρώ, το 47% σχεδόν της συνολικής αύξησης κεφαλαίου, σε τιμή 0,30 ευρώ ανά μετοχή, και να αποκτήσει ποσοστό της τάξης του 22% στη Eurobank μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου".