Την έντονη αντίδραση των βουλευτών της κυβέρνησης προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο ισχυρισμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για σχέσεις του πρωθυπουργού με ανώτατο δικαστικό λειτουργό.


Ισχυρίστηκε ότι «ο πρωθυπουργός είχε απευθείας συνομιλία με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο αποκαλούσε "παναθηναϊκάκια", έχει τρισύλλαβο όνομα και τελειώνει σε "άκος" και η μόνη σχέση με Μπαλτάκο είναι η ποδοσφαιρική ομάδα».

Σαμαράς: Δε θα επιτρέψω σε εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ, σε καμιά εγκληματική οργάνωση, να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής» είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε, αναφορικά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, ότι είναι εκείνος που πολέμησε εξαρχής τη Χρυσή Αυγή σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο. «Ούτε θα επιτρέψω απαραδεκτες και ανεκδιηγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, πρόσθεσε ότι όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροκομματικές σκοπιμότητες και συνέχισε: «Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξισου απαραίτητη πολιτική σταθεροτητα».

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κάνεις δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. «Και σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα. Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλαζω» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Βούλτεψη: Το πράμα έχει... ουρά

«Το πράγμα αποδεικνύεται ότι έχει ουρά. Όπως καταγγέλθηκε, έχουν υποκλαπεί συνομιλίες του πρωθυπουργού. Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ό,τι φανταστήκατε κάποιοι συνάδελφοι, όταν ξεκινήσατε τη διαδικασία ταύτισής σας με τον ναζισμό. Σήμερα αποδεικνύεται η ανάγκη ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι» επισήμανε από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.
Αθανασίου: Ανοίξτε το αρχείο των τηλεφωνικών μου συνομιλιών

«Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες και αν υπάρχει επικοινωνία με δικαστικό, θα παραιτηθώ και από υπουργός και από βουλευτής» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαρ. Αθανασίου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης τόσο του ίδιου όσο και του υπουργού προστασίας του Πολίτης και Δημόσιας Τάξης, ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως πρόκειται περί αστειότητας, διευκρινίζοντας: «Παραιτούνται μόνο όσοι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο και τα συμφέροντα της χώρας, όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και όσοι παραβαίνουν τις αρχές του κράτους δικαίου. Δεν νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο κ. Δένδιας εμπίπτουμε σ? αυτές τις κατηγορίες».

Ο κ. Αθανασίου κατέληξε: «Είπα και ξαναλέω ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν έγινε καμία παρέμβαση και μπορεί όποιος θέλει και δίνω το δικαίωμα σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής. Για το κύρος της Δικαιοσύνης. Αν βρεθεί έστω και ένα τηλεφώνημά μου - τηλεφώνημα, όχι περιεχόμενο- με τους ανακριτές. Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Από πριν (τις διώξεις) και μετά, μέχρι σήμερα που μιλάμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται, όταν η χώρα πάει να ανασάνει...

Παπαδημούλης: Δεν μπορεί να είναι όμηρος η πολιτική ζωή στους νεοναζί

«Δεν μπορεί να είναι όμηρος η πολιτική ζωή, η δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα, της εγκληματικής δράσης των νεοναζί της ΧΑ» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει χρόνια ότι έπρεπε να τιμωρηθούν, να δικασθούν για την εγκληματική τους δράση οι νεοναζί που μαχαίρωναν και έδερναν. Αλλά τότε επικρατούσε ατιμωρησία σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη γραμμή Μπαλτάκου και χρειάστηκε ο πρώτος Έλληνας νεκρός για να επικρατήσει η άλλη γραμμή στη ΝΔ και να τους οδηγήσει τελικά στην δικαιοσύνη».

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε, μεταξύ άλλων: «η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει τα πάντα, ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις καθώς και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση που κανονικά για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. Σημαντικό είναι ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να αφορά μόνο στη νομιμότητα της βιντεοσκόπησης, αλλά και στο περιεχόμενο του βίντεο».
Ανδρουλάκης: Δε θα μείνει το ΠΑΣΟΚ με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με... Μπαλτάκους στην κυβέρνηση» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά» Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Ανδρουλάκης, προκάλεσε και τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο λέγοντας: «Εσείς μπορείτε να μείνετε στην κυβέρνηση αυτή με... Μπαλτάκους;».
ΠΑΣΟΚ: Νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντοπούλου, που του απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν εκβιαζόμαστε από νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας. Αν έχετε στοιχεία να τα δώσετε όλα στη δημοσιότητα».

Βούτσης: Δεν είχα συνομιλίες για την Χρυσή Αυγή

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τον ισχυρισμό βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε μέσο ενημέρωσης, ότι είχε συνομιλήσει μαζί του.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση, ή συνομιλία, για οποιοδήποτε θέμα με τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο κ. Βούτσης στη Βουλή.
ΚΚΕ: Αντικομουνισμός και φασισμός πάνε χέρι - χέρι

«Επιβεβαιώθηκε -και με την περίπτωση Μπαλτάκου- η θέση του ΚΚΕ ότι η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή έχει στενές σχέσεις με τον κρατικό μηχανισμό, με στελέχη του αστικού πολιτικού συστήματος και του κράτους» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, μετά τους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη περί συνομιλίας τού πρωθυπουργού με δικαστικό λειτουργό.

«Ο αντικομουνισμός και ο φασισμός πάνε χέρι-χέρι» είπε ο κ. Χαλβατζής κάνοντας λόγο για «μεγάλες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης, που είχε γενικό γραμματέα έναν γνωστό πατενταρισμένο αντικομουνιστή, έναν συνομιλητή της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ».