Κατά της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης τάχθηκε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής του, τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου.

Κατά τη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι του ΟΛΘ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του ΣΕΒ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καθώς και η εκπρόσωπος εργαζομένων του ΟΛΘ.

Η απόφαση

Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο εμμένει στο ψήφισμα που εξέδωσε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 που έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.
»Θεωρεί ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Λιμένος Θεσσαλονίκης, με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης -σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα- στη διαχείριση των λιμενικών υποθέσεων, των υποδομών και των εγκαταστάσεών του.
»Συμφωνεί στην παραχώρηση χρήσεων, εμπορικών δραστηριοτήτων και λειτουργιών σε εγνωσμένης αξίας και κύρους επενδυτές – παραχωρησιούχους που διαθέτουν μακρά εμπειρία στη διαχείριση και ανάπτυξη Λιμένων ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστική θέση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ, αλλά, να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας».