Στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των περιφερειακών εκλογών ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας βρέθηκε χθες στο δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής.


Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο και υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους, στη συνάντησή του με τη δημοτική αρχή της Σιθωνίας, τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση σε δύο κατευθύνσεις: ενίσχυση των υποδομών και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στους 12 μήνες. Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε πως η Χαλκιδική έχει αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει το παραγωγικό μοντέλο «παράγω - εξάγω»: «Να ενισχύσουμε τις εξαγωγές, αυξάνοντας την παραγωγή, η οποία, ως γνωστόν, βάλλεται ιδιαίτερα αυτήν την ώρα από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, λόγω του ενεργειακού κόστους και της σκληρής φορολόγησης. Σε αυτόν τον τομέα οι ενέργειες μας για την αγροδιατροφική σύμπραξη όπως και για την τυποποίηση των προϊόντων μας βοηθούν στην ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο της «Αλληλεγγύης», «πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών για την επόμενη περίοδο στην Κεντρική Μακεδονία και αντί να ασχολούνται με την ουσία των θεμάτων, όπως έχουμε επιλέξει και πράττουμε εμείς στην “Αλληλεγγύη” από την πρώτη κιόλας στιγμή, αναλώνονται σε παραπολιτικές συζητήσεις».

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Σιθωνίας επισήμαναν την ανάγκη δρομολόγησης και ολοκλήρωσης έργων πνοής που “τρέχουν” στην περιοχή, όπως ο λιμένας στα Πυργαδίκια, το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης στο Μαρμαρά, η καλύτερη αξιοποίηση για πολιτιστικές δράσεις του κτιρίου στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Συκιά.

Ο κ. Τζιτζικώστας, τέλος, συναντήθηκε και με εκπροσώπους πολιτιστικών, αθλητικών και παραγωγικών συλλόγων της Σιθωνίας, συζήτησε για τα θέματα που τους απασχολούν και διευκρίνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο με την ενίσχυση των ελέγχων.