Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας MSC Cruises έφτασε σήμερα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και είναι το πρώτο από τα 25, που θα αφιχθούν τη φετινή σεζόν.
Μπορεί μέχρι τώρα οι σχέσεις μεταξύ ΟΛΘ και της MSC Cruises να περιορίζοντα περισσότερο στη διακίνηση εμπορευμάτων, ωστόσο από φέτος η σχέση των δύο πλευρών επεκτείνεται και στο «κομμάτι» της κρουαζιέρας.
Στο πλαίσιο αυτό το κρουαζιερόπλοιο "Armonia" έδεσε στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από τη Βενετία, με 2.000 επιβάτες και 900 άτομα προσωπικό. 
Το "Armonia", που ανοίγει τη σεζόν κρουαζιέρας για φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατέφθασε σήμερα το πρωί στις 8 και θα αναχωρήσει για τη Σμύρνη στις 18.00 το απόγευμα.
Σύμφωνα πάντα με στοιχεία της ΟΛΘ ΑΕ, φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αφιχθούν 25 κρουαζιερόπλοια- έναντι 18 πέρυσι και 11 το 2012. Μάλιστα, την περασμένη χρονιά, ο αριθμός επιβατών των κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκε σημαντικά μεγαλύτερος έναντι του 2012, φθάνοντας τους 14.700, από 8014.
Σημειώνεται ότι, τα τελευταία χρόνια, η ΟΛΘ ΑΕ έχει φροντίσει για τη διευθέτηση μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν στην εξυπηρέτηση ενός κρουαζιερόπλοιου και συγκεκριμένα τις γρήγορες διαδικασίες εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πιστοποίηση των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλείας, τα χαμηλά τέλη προσόρμησης και την πρώτη, φιλική εικόνα της πόλης.