Την πόρτα της ανακρίτριας Σερρών Γεωργίας Τουτουντζή πέρασαν σήμερα οι πρώτοι οχτώ από τους 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλάκων Νιγρίτας, μετά τη χθεσινή κλήτευση που τους επιδόθηκε, προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία που τους βαραίνει, της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία, που επέφεραν τον θάνατο του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.
Και οι οχτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης και συγγενείς τους, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν για την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι υπόλοιποι επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι πρόκειται να κλητευθούν την ερχόμενη Δευτέρα για να απολογηθούν την Τετάρτη. Και τους δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους βαραίνει η ίδια κατηγορία.
Σύμφωνα με τον έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Κωνσταντίνο Παρήγορη, «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν πλήρη συναίσθηση και συνείδηση του κατηγορητηρίου που τους απευθύνθηκε και θα έρθουν να απολογηθούν έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Σερρών».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρηγόρη, οι εν λόγω σωφρονιστικοί υπάλληλοι «δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα», «δεν φρουρείται κανείς», ενώ όπως υποστήριξε «δεν ζήτησε κανείς τους αστυνομική προστασία».