Στις 6.30 μ.μ. αναμένεται να φτάσει το Άγιο Φως στο «Ελ. Βενιζέλος» και μετά την τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους θα ξεκινήσει η διανομή του στις μητροπόλεις όλης της χώρας.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος θα βρίσκεται σήμερα στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.
Η τελετή Αφής πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 12 μ. του Μ. Σαββάτου στον Πανάγιο Τάφο, όπου
πλήθος πιστών, ορθόδοξων και μη και χιλιάδες επισκέπτες βιώνουν από κοντά αυτό το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, όταν από τον Πανάγιο Τάφο βγαίνει ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων υψώνοντας στο χέρι του το Άγιο Φως για να το μοιράσει σε όλους.

Από τον ναό της Αναστάσεως, το Άγιο Φως μεταβαίνει στην Αθήνα στο «Ελ. Βενιζέλος» και στη συνέχεια δύο αεροσκάφη αναχωρούν προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, μεταφέροντας το Άγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30.

Παράλληλα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά και σε άλλους προορισμούς, όπως Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, μετατίθεται κατά μία ώρα αργότερα η αναχώρηση σε προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ