Τους πρώτους 53 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Μπουτάρης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του συντονιστή της παράταξης Νίκου Φωτίου.
Ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τη διάθεση που επέδειξαν πολλοί νέοι άνθρωποι να συμμετάσχουν στα κοινά. Ο αριθμός όσων εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο ήταν μεγάλος. «Οι πρώτοι μας υποψήφιοι είναι στην πλειονότητά τους πρωτοεμφανιζόμενοι, νέοι άνθρωποι με διάθεση προσφοράς, που δεν βλέπουν τη συμμετοχή τους στο δήμο ως σκαλοπάτι για άλλο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι καταφέραμε να περάσουμε το πρώτο και βασικό μήνυμα της 'Πρωτοβουλίας' ότι ασφαλώς και μας ενδιαφέρει η ιδεολογική τοποθέτηση, αλλά όχι η κομματική», τόνισε ο κ. Μπουτάρης και σημείωσε πως η παράταξη έχει στις τάξεις της ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, αλλά ένα κοινό χαρακτηριστικό, το ενδιαφέρον για την πόλη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος επισήμανε πως το 2006, όταν η «Πρωτοβουλία» διεκδίκησε για πρώτη φορά τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν υπήρξε αυθόρμητη συμμετοχή, όπως τώρα. Αυτό για την κύριο Αβραμόπουλο αποτελεί απόδειξη ότι ο δήμαρχος και η «Πρωτοβουλία» έχουν δημιουργήσει μια παράδοση και έχουν πείσει για τους μη ιδιοτελείς σκοπούς τους. Επίσης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων για έναν έντιμο αγώνα και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η νίκη της «Πρωτοβουλίας» θα προσδιορίσει το μέλλον της πόλης.
Τέλος, σύμφωνα με τον συντονιστή της «Πρωτοβουλίας», Νίκο Φωτίου, η επιλογή των υποψηφίων (32 άνδρες και 21 γυναίκες, από ένα ευρύ πεδίο κοινωνικής και επαγγελματικής προέλευσης, με αξιοσημείωτη συμμετοχή στα κοινά, μέσα από φορείς και εθελοντικές οργανώσεις) προέκυψε από μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία, με διαφάνεια και αξιοκρατία.