Μεταμόσχευση νεφρών γίνεται, αυτήν την ώρα, σε αγοράκι μόλις πέντε χρόνων, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.


Πραγματική Ανάσταση, η αποψινή, για την οικογένεια του μικρού παιδιού, που έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωούλας του με πρόβλημα στα νεφρά και, σήμερα, βλέπει πως μπορεί, ξανά, να χαμογελάσει στη ζωή.

Με δάκρυα στα μάτια οι συγγενείς του δέχτηκαν την προσφορά ζωής μιας 57χρονης γυναίκας από την Αλεξανδρούπολη η οποία, επί μία βδομάδα, έδινε τη μάχη με το θάνατο μετά από εγκεφαλικό, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να νικήσει... Μέσα στον πόνο τους, οι συγγενείς της, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα ζωτικά της όργανα κι έτσι, το αγγελούδι των 5 χρόνων, αλλά κι ένας ηλικιωμένος με κίρωση ήπατος, γνώρισαν, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, τη μεγαλύτερη μέρα της Χριστιανοσύνης, μέρα προσφοράς ζωής από τον Μεγαλοδύναμο, την προσφορά της ζωής και από τους συνανθρώπους τους...

Ο 55χρονος ήδη υποβλήθηκε στην μεταμόσχευση, στην κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρακολουθείται, με τους θεράποντες ιατρούς του να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του. Όπως είπε στο salonicanews.com, ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής, Γιάννης Φούζας, ο άνθρωπος αυτός είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά, αναμένοντας, επί ενάμιση χρόνο, για ένα μόσχευμα...

Όσον αφορά τον 5χρονο, ο καθ. Φούζας, λίγο πριν μπει στο χειρουργείο, μας είπε πως οι οικείοι του δεν μπορούν, καλά - καλά, να το πιστέψουν, καθώς το αγοράκι ήταν ιδιαίτερα αδύναμο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

"Πρέπει να γίνει δεύτερη φύση μας, η προσφορά ζωής", μας είπε ο καθ. Φούζας. Πρόσθεσε πως στη χώρα μας -και ιδιαίτερα στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης- υπάρχει ένα από τα καλύτερα μεταμοσχευτικά κέντρα, με πολύ καλούς γιατρούς.