Παρέμβαση υπέρ της διατήρησης της ΕΤ3 έκανε, πριν από λίγο, από άμβωνος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος!


Ο Παναγιότατος, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου (Πρώτη Ανάσταση), λίγο πριν καλέσει τους πιστούς να κοινωνήσουν, αφού ευχαρίστησε τη Δημόσια Τηλεόραση για τη μετάδοση της Λειτουργίας, τόνισε:

"Το να μείνουμε με ένα κανάλι που, κάθε τόσο, να μεταδίδει και κάτι από εδώ είναι ημίμετρο. Ολόκληρος ο ελληνισμός του εξωτερικού, σε όλες τις χώρες, ζητάει ό,τι υπήρχε παλιά με την κρατική τηλεόραση. Και το ζητάει κι όλος ο Ελληνισμός απο την Ήπειρο και τη Θράκη και τα νησιά μας".

Και συνέχισε: "Ευχαριστούμε για τη μετάδοση, αλλά παρακαλούμε προς εθνικό και δίκαιο συμφέρον, οι αρμόδιοι της πολιτείας να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη που θα μεταδίδει επί 24ώρου βάσεως. Κι επειιδή τα χρήματα μέσω της εταιρίας που μας φωτίζει είναι εξασφαλισμένα, δεν θα υπάρχει και το έξοδον, νομίζω".

Κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση, να πάρει θέση: "Μέσα σε αυτό το άμεσο μέλλον, αύριο - μεθαύριο, να έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση, τι θα γίνει με την τηλεόραση που είχαμε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα δεν έχουμε"...