Να επιστρέψουν στην εργασία τους οι περίπου 307 συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα της καθαριότητας, αποφάσισε, με προσωρινή διαταγή του, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. 


Σύμφωνα με την απόφαση, οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι επιστρέφουν από τη Δευτέρα στη θέση τους και για ένα μήνα, έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλαν. 

Σήμερα γινόταν η συζήτηση για την κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ο συνήγορος των εργαζομένων επανέφερε το θέμα προσωρινή διαταγής για να επιστρέψουν στη δουλειά τους και έγινε δεκτό από την έδρα. Στο άκουσμα της απόφασης οι συμβασιούχοι που ήταν στο Δικαστικό Μέγαρο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

Με την προσφυγή τους οι εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι στον τομέα της καθαριότητας και οι συμβάσεις τους έληξαν στις 9 Μαρτίου, ζητούσαν την παραμονή τους στις εργασίες τους. 

Προ ημερών είχε απορριφθεί από το Δικαστήριο το αίτημα άλλων συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης για έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να επιστρέψουν στις δουλειές τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα σε ένα περίπου δίμηνο.