Στην ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Βασ. Όλγας έως την οδό Δελφών, με μεθόδους διαχείρισης όμβριων υδάτων ενέκρινε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 8η τακτική συνεδρίασή του.


Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποξήλωσης υπαρχόντων πεζοδρομίων και οδοστρώματος, εκσκαφές, διευθετήσεις δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας και κατασκευή αρδευτικού δικτύου, διαπλάτυνση υφιστάμενων στενών πεζοδρομίων με ταυτόχρονη βελτίωση των συνθηκών για τους πεζούς (νέα πλακόστρωση, πρόβλεψη για Α.Μ.Ε.Α. με κατασκευή ραμπών και λωρίδων καθοδήγησης τυφλών) καθώς και τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια και καλαθάκια απορριμμάτων).
Επίσης, προβλέπεται η βελτίωση των κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών της οδού (καθορισμός λωρίδων κυκλοφορίας και θέσεων στάθμευσης, καθώς και διάστρωση με κυβόλιθους των θέσεων στάθμευσης), φυτεύσεις κατά μήκος της οδού (απλοί δενδροδόχοι, παρτέρια βιοκατακράτησης - διαχείρισης όμβριων υδάτων και απλά), ενώ θα δημιουργηθούν νέες θέσεις κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
Το έργο προϋπολογισμού 395.000 ευρώ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» του έργου Integrated Green Cities (ακρωνύμιο InGreenCi).
Η μελέτη έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες (Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας και 9η Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων) καθώς και από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης. Επιπλέον έχει γίνει η υπαγωγή του έργου σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.