paok_olympiakos_epeisodia_kypello_1_0_20140416_01

Από όποια πλευρά κι αν δεις το παιχνίδι, πέρα από την αγωνιστική, είδαμε μια τραγωδία στην Τούμπα. Γιατί μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, αλλά εκτός τεσσάρων γραμμών είδαμε πράγματα που δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο…

 

Από πού ν αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε… Ας αρχίσουμε από το αγωνιστικό. Είδαμε έναν ΠΑΟΚ διψασμένο για την πρόκριση κι έναν Ολυμπιακό να μην μπορεί να βγάλει μία (αριθμός 1) φάση… Το γκολ, δυο σουτ του Στοχ, ένα σουτ του Νάτχο και ευκαιρίες με Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη έχει ο ΠΑΟΚ. Από την άλλη, τι; Δυο σουτ του Κάπμελ στην… Αγία Βαρβάρα έχει ο Ολυμπιακός. Και όλων των ειδών τις σέντρες, για να κάνει προπόνηση στις εξόδους ο Γλύκος. Στο… 100 -και κάτι ψιλά- λεπτό έχασε την ευκαιρία του αγώνα με τον Μαρκάντο να πλασάρει και τον Κίτσιου να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Από εκεί κι έπειτα, όμως, έχουμε να πούμε πολλά –κι όχι ευχάριστα: Από το “μηδέν” λεπτό, στο παιχνίδι έγινε… της τρελής το μαλλί. Πρώτα για την είσοδο του πούλμαν του Ολυμπιακού στην Τούμπα, που η αστυνομία είχε τη φαεινή ιδέα να ρίξει χημικά για να ανοίξει το δρόμο. Έπειτα με την έμπνευση κάποιων να πετάξουν γάβρους στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Η πλάκα λίγο έλειψε να στοιχίσει ακριβά, αφού ο Σ. Θεοδωρίδης το ανήγαγε σε μέγα θέμα, ο Μάνταλος έφυγε για τα αποδυτήρια και επέστρεψε μετά… μία ώρα, κόντρα σε κάθε κανονισμό.

Τι έπρεπε να γίνει; Απλούστατο: Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρήκαν τους γάβρους μισή ώρα πριν την έναρξη. Το λένε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλάζει ο πάγκος και το παιχνίδι αρχίζει κανονικά.

Δεύτερη περίπτωση: Το συμβάν αναφέρεται στο διαιτητή, αυτός διατάζει αλλαγή των πάγκων και το παιχνίδι αρχίζει κανονικά.

Τρίτη περίπτωση δεν υπαρχει. Αντ’ αυτών, έγιναν όλα στραβά. Ο Μάνταλος ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή (μπορούν όλοι να καταλάβουν γιατί ο κ. Θεοδωρίδης δεν είδε τους γαύρους νωρίτερα), διέκοψε το παιχνίδι πριν αρχίσει και επέτρεψε να ξαναρχίσει με αδικαιολόγητη καθυστέρηση…

Είδαμε πυρσούς να ανάβουν σε όλη τη διάρκεια του β μέρους. Κροτίδες να σκάνε πίσω από τις εστίες. Κόσμο να κόβει βόλτα γύρω από τις τέσσερις γραμμές. Και, φυσικά, ο Μάνταλος, ούτε που σκέφτηκε να διακόψει το παιχνίδι, αφού η ομάδα της καρδιάς του το πολεμούσε ακόμη…

Όταν, όμως πλησιάσαμε στη λήξη, ο διαιτητής ξέφυγε. Δεν απέβαλε τον Μαρκάνο που κλωτσά επανειλημμένα τον Νάτχο. Δεν απέβαλε τον Μέγκιερι, που έσπρωξε εκτός φάσης το Νάτχο. Δεν απέβαλε τον Μανωλά που πουλούσε τσαμπουκά σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου. Σωστά απέβαλε Μανιάτη και Κατσουράνη. Σωστά έδειξε τις κίτρινες που έδειξε. Έπρεπε, όμως, να δείξει άλλες πέντε κίτρινες στους ερυθρόλευκους… Έδειξε 9 λεπτά καθυστέρηση και κράτησε… 15! Του ξέφυγαν φάσεις, έδειξε άουτ αντί για κόρνερ, ανάποδα πλάγια και, παρά τις απειλές του ότι θα διακόψει το παιχνίδι με το παραμικρό, το κράτησε και με το… παραπάνω! Απέτυχε παταγωδώς και ως διαιτητής και ως εκτελεστικό όργανο. Τον ακολούθησαν οι βοηθοί του, που έδειξαν ότι πρέπει να ξανακαθίσουν στα θρανία για να μάθουν το οφσάιντ.

Και να κλείσουμε με τις ασχήμιες της λήξης: Χούλιγκαν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Τους πρόλαβαν στη φυσούνα κι έπεσαν μπουνιές. Η παράσταση έληξε με επέμβαση των ΜΑΤ…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βιτόρ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας (76' Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης (94' Κίτσιου), Νάτχο, Στοχ, Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο (71' Μασάντο), Μαρκάνο, Μανωλάς, Μπονγκ (83' Σάμαρης), Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (71' Σαβιόλα), Βαλδές.