olympiakos_panathinaikos_1_1_20130414_01.jpg

Το ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου μονοπωλεί το ενδιαφέρον κατά την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αν και είναι ντέρμπι μόνον κατ’ όνομα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό, με τη διαφορά των μεταξύ τους βαθμών να διαλύει κάθε υποψία για το ποιος έχει το πάνω χέρι. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν, πάντως, να πατήσουν πάνω στην ιστορία τους και το γρήγορο παιχνίδι τους, για να καταφέρουν κάτι εντός γραμμών γηπέδου.

Ήδη τα φιλοολυμπιακά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να λένε ότι σήμερα, είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να κατακτήσει –και μαθηματικά- το πρωτάθλημα. Εννοούν, φυσικά, ότι υπάρχει περίπτωση ο ΠΑΟΚ να χάσει στην Κρήτη από τον Εργοτέλη και, μάλιστα, οι παίκτες του Ολυμπιακού να το γνωρίζουν αυτό, αφού το παιχνίδι στο «Παγκρήτιο» αρχίζει νωρίτερα. Από τώρα υπολογίζουν ότι αν ο «Δικέφαλος» δεν νικήσει, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν (και) το φετινό πρωτάθλημα, ενώπιον του κοινού τους και απέναντι στο μεγαλύτερο αντίπαλό τους –όπως αναφέρουν- καθώς η διαφορά με τον ΠΑΟΚ θα αυξηθεί από τους 21 βαθμούς, με επτά εναπομείναντες αγώνες…

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει και ο τρίτος Ατρόμητος στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, ενώ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθεια για είσοδο στην τετράδα δίνει ο Αστέρας στην Τρίπολη υποδεχόμενος τον Πανθρακικό. Τέλος, ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει την Καλλονή στη Νέα Σμύρνη και με νίκη διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή.

Το πρόγραμμα:

  • 15:00  Παναιτωλικός-Ατρόμητος                (Novasports 2)
  • 17:15  Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός    (Novasports 3)
  • 17:15  Εργοτέλης-ΠΑΟΚ                           (Novasports 2)
  • 17:15  Πανιώνιος-ΑΕΛ Καλλονής             (Novasports 4)
  • 19:30  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός           (Novasports 1)