mitarakis_01.jpg

Τουρισμός και εξαγωγές αποτελούν τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια, με στόχο έως το 2020 ,το 50% της Ελληνικής οικονομίας να προέρχεται από τις εξαγωγικές δραστηριότητες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε επιχειρηματίες στο πλαίσιο του Money Show 2014.

Όπως υπογράμμισε, για πρώτη φορά ο τουρισμός κατέκτησε το 2013 ρεκόρ προσέλευσης τουριστών με 18.000.000 αφίξεις ενώ οι εξαγωγές προϊόντων κυμάνθηκαν στα 27 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ιωαννίδης: Να ιδρυθεί Συνήγορος του Επιχειρηματία

Την ίδρυση ενός νέου θεσμού του Συνηγόρου του Επιχειρηματία κατέθεσε ως πρόταση στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης.

Πρότεινε την ίδρυση ενός νέου θεσμού με την ονομασία «Σύμμαχος του Επιχειρηματία».

Ο νέος θεσμός θα λειτουργεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ , ως αυτόνομη υπηρεσία και θα παρέχει κάθε τεχνική βοήθεια στον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα

Αναγκαία κρίνει την προσαρμογή των Ελλήνων στα νέα επιχειρηματικά δεδομένα η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάγδα Καρακόλη.

Η κ. Καρακόλη μίλησε στο πάνελ με θέμα «Ανάπτυξη Επενδύσεις Εξαγωγές», στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Money Show 2014.

Η συζήτηση στο πάνελ ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις επιχειρηματιών ενώ ακολούθησαν συζητήσεις με τους ομιλητές.

Καλαφάτης: Πρότεινε νέο μοντέλο διαδημοτικής ανάπτυξης

kalafatis-money show_20140330_01.jpg

Διάλογο για ένα μοντέλο ανάπτυξης, με διαδημοτική συνεργασία που θα αντιμετωπίσει σειρά θεμάτων σε επίπεδο «πόλης» συνολικά, άνοιξε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «ανάπτυξη με πόλεις “αλλιώς”», που οργάνωσαν στο πλαίσιο του Money Show τα πέντε διμερή επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης (ελληνοαμερικανικό, ελληνοβρετανικό, ελληνογαλλικό, ελληνογερμανικό και ελληνοϊταλικό), έκανε λόγο για την ανάγκη οργάνωσης ενός αστικού τοπίου που μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο αποτελεσματικά και τους τρείς στόχους: α) της ανταγωνιστικότητας, β) της ποιότητας ζωής με σεβασμό στο περιβάλλον και γ) της ισότιμης πρόσβασης όλων σε δραστηριότητες και υπηρεσίες.

«H πόλη, έτσι όπως την ζούνε οι άνθρωποι, δεν ταυτίζεται πάντα με τον δομημένο χώρο, ή με τα όρια διοικητικής αρμοδιότητας» τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, φέρνοντας ως παράδειγμα το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, που μπορεί να λυθεί στην ευρύτερη διάσταση της πόλης, με έναν μηχανισμό που θα τα μετατρέψει από πηγή μόλυνσης, σε πηγή εσόδων.