koutsoumpas_01.jpg

Επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, το "Ποτάμι" και τον Σταύρο Θεοδωράκη, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

 

Επίσης, άσκησε κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος μπροστά από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.

Για την κυβέρνηση είπε ότι "κοροϊδεύει απροκάλυπτα" τον κόσμο όταν λέει ότι έρχονται καλύτερες μέρες και κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει "κάλπικα, ύπουλα και παραπλανητικά" διλήμματα ενώπιον των εκλογών του Μαΐου και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας:

"Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη, η οποία θα πατήσει πάνω στα ισοπεδωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, που σε καμιά περίπτωση δε θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα. Και οι δυο για το κεφάλαιο ενδιαφέρονται. Και οι δυο μιλάνε για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Ο ένας με το κουστούμι του προεδρεύοντος της ΕΕ, ο άλλος με το κουστουμάκι του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν. Δε λένε κουβέντα όμως για τα κουστούμια που έχει ράψει η ΕΕ με μνημόνια διαρκείας σε όλους τους λαούς".