dmotiko_simboulio_20111116_01.jpg

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Έγκριση Ισολογισμού και Οικονομικών Καταστάσεων Χρήσης 2012 του Δήμου Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ακολούθως στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί η 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 73 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

  • Υπαίθρια (Κυριακάτικη) αγορά, επί της οδού Νικηφόρου Ουρανού. Διάθεση κοινοχρήστου χώρου για τη λειτουργία της.
  • Καθορισμός κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση στεγάστρων και διαφημιστικών πλαισίων στις στάσεις αναμονής των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ. Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας.
  • Έκθεση ζωγραφικής με έργα από τη Συλλογή του Τμήματος Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων, στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο της Κωνσταντινούπολης. Έγκριση διοργάνωσης.
  • «Ολοκληρωμένη διαχείριση θαλάσσιας ζώνης σε βιώσιμες Μεσογειακές Μητροπόλεις (Inclusive Governance for Sustainable  Mediterranean Coastal Metropolis – Medseaties)». Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην υλοποίηση του παραπάνω Ευρωπαϊκού Προγράμματος
  • «Ποτέ ΞΑΝΑ Θεσσαλονίκη – Άουσβιτς, 71 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού». Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης
  • Δωρεάν μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας προς τους δημότες. Με  χορηγία –εθελοντική συμμετοχή- από τους διδασκάλους της Γερμανικής Γλώσσας Κωστόπουλο Γεώργιο και Lupini Peter.