ampelonas_athos_01.jpg

Στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής φιλοδοξεί να φέρει τους Γερμανούς φίλους του κρασιού ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξηςπρο του Άθω.

 

Σε συνεργασία με τις εταιρείες «L & L Consulting» και «Media Co» - παρουσίασε στη γερμανική αγορά ολοκληρωμένο θεματικό πρόγραμμα για τις οινικές περιηγήσεις γύρω από τον Άθωνα και το Αριστοτελικό Βουνό, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB, στο Βερολίνο, στις 5-9 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόγραμμα, με τίτλο «Στους δρόμους του ευλογημένου κρασιού και των συμποσίων», παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους 24 θεματικών τουριστικών γραφείων, με στόχο την προσέλκυση ειδικών ταξιδευτών συγκεκριμένες εποχές του χρόνου και την ποιοτική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Αύξηση 15%-20% των προκρατήσεων από Γερμανία

Η αύξηση που σημειώνουν φέτος οι προερχόμενες από τη γερμανική αγορά προκρατήσεις στην προ του Άθω περιοχή ανέρχεται σε ποσοστό 15%-20%, «γεγονός που πιστοποιεί τις αρχικές εκτιμήσεις για "γερμανική ανάταση"», σημειώνει ο Οργανισμός, ο οποίος τώρα 'ποντάρει' στο κρασί για να ευφράνει περισσότερους επισκέπτες της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, πέρα από το εξειδικευμένο τουριστικό γραφείο Vino Travel, που έχει ήδη συμπεριλάβει το εν λόγω πρόγραμμα στον κατάλογό του, «η πλειοψηφία των εκπροσώπων θεματικών τουριστικών γραφείων υποδέχθηκε ενθουσιωδώς τη νέα τουριστική μορφή» .

ampelonas_athos_02.jpg

Απ' τα ρακοκάζανα της Μ.Παναγίας ως τα οινοποιεία της Αθωνικής Πολιτείας

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μάλιστα, επιλεγμένοι διευθυντές πωλήσεων από τα προαναφερόμενα γραφεία θα επισκεφθούν την περιοχή, για να συμμετάσχουν σε οινική περιήγηση ανάμεσα στους αμπελώνες της Αρναίας στα ρακοκάζανα της Μεγάλης Παναγίας και του Γοματίου, στα οινολογικά καταστήματα της Ουρανούπολης και στα οινοποιεία της Αθωνικής Πολιτείας.

«Εντυπωσιακή όμως ήταν και η αποδοχή του "Αριστοτελικού Περιπάτου", ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού με παγκόσμια εμβέλεια, η οποία - μετά την πρώτη παρουσίασή της στη βρετανική αγορά τον περασμένο Σεπτέμβρη - συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δεκάδων εκπροσώπων τύπου αλλά και εκατοντάδων θεματικών επισκεπτών, οι οποίοι προγραμματίζουν «περιπατητικές» διακοπές μέσω βρετανικών (κυρίως) τουριστικών γραφείων», υποστηρίζει ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του.