Soxos_Lagadas_Makedonia_Koudounoforoi_Parodia gamou_Apokries Οι «Κωδωνοφόροι του Μέριου» θα βγουν κι αύριο, Κυριακή, στους δρόμους του Σοχού.

Στις 11 το πρωί, θα στηθεί πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής (Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λοφίσκου «Ομόνοια», Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής Λαγκαδά, Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης και Συκεών, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κρυονερίου, Χορευτική ομάδα Συλλόγου Διακρατικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών Σοχού).

Την ίδια ώρα θα γίνει αναπαράσταση του εθίμου της παρωδίας του γάμου, με προετοιμασία και ντύσιμο της νύφης στην κάτω Αγορά Σοχού, «ξύρισμα» του γαμπρού στην παιδική χαρά Αθανασιάδη, προετοιμασία των συγγενών του κουμπάρου στα «Δυο Βρύσια». Τα στεφανώματα θα γίνουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Σοχού. Θα ακολουθήσει γαμήλιο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα (γίδα βραστή), μουσική με Ζουρνάδες και Χάλκινα.

Συμμετέχουν: Ιππικός Όμιλος Σοχού, Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σοχού, Σύλλογος Διακρατικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών Σοχού, Σύλλογος Άγιος Χριστόφορος Σοχού, κάτοικοι και επισκέπτες.

Για όσους θέλουν να ντυθούν, διατίθενται στολές στα στέκια Κουδουνοφόρων και Αράπκας.