synnefia_thessaloniki_20121229_01.jpg

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά έως το μεσημέρι, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια αυξημένες, ενώ οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Κεφαλονιά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με ανέμους βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, τη ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές μέχρι το μεσημέρι και άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Δευτέρα προβλέπονται στα νότια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.