mitafidis_01.jpg

Κατακεραυνώνει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τη διοίκηση του δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη» (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

 

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κάνει… μάθημα στη διοίκηση του δήμου, αφού, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, σε «λαμπρή προεκλογική ημερίδα σε αίθουσα του Δήμου, για την έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως στη Θεσσαλονίκη» παρίσταντο όλοι «ο Δήμαρχος, η αντιδήμαρχος , δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της πόλης», αλλά και «υποστράτηγος και αστυνόμος Α» της Ελληνικής Αστυνομίας που απηύθυναν χαιρετισμούς, «όλοι λαμπροί και καθαροί και «προοδευτικοί»,  καλοντυμένοι και ευγενείς - έψαχναν κάποια στιγμή μια καρέκλα, στην πρώτη σειρά, για την κ. Καϊλή», αλλά… απουσίαζαν κάποιοι:

«Εννοείται πως μετανάστες δεν εθεάθησαν. Ούτε όρθιοι, ούτε καθιστοί» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μηταφίδης.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι «κατά τη διάρκεια της ημερίδας κλούβα των ΜΑΤ στάθμευε για λόγους προστασίας έξω από το κτήριο, κάτω από τον ήλιο»...

«Για ποιόν άνθρωπο θα όφειλαν όλοι αυτοί, να ψάχνουν μια καρέκλα, στην πρώτη σειρά των επισήμων, να καθίσει, χωρίς να φοβάται τη «σκούπα», χωρίς να δέχεται τη βαθειά περιφρόνηση και την απαξίωση, χωρίς να εξευτελίζεται, χωρίς να νιώθει σκουπίδι και απόρριμμα χωρίς δικαιώματα; Πόσες ανάσες, πόση απόγνωση, πόσος φόβος, πόση πείνα, πόση αληθινή ζωή, απουσίαζαν από αυτήν  την προοδευτική …κοσμοπολίτικη συνάθροιση», αναρωτιέται;

Μάλιστα, κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για… απιστία: «Ο κ. Μπουτάρης άπιστος όπως πάντα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όχι μόνο δε στάθηκε στο πλευρό των μεταναστών ως όφειλε, όχι μόνο δεν έκανε αγορές για τους μετανάστες όπως είχε υποσχεθεί, αλλά ούτε καν υλοποίησε τις προτάσεις των συλλογικοτήτων που στήριζαν τον Ξενώνα μεταναστών και προσφύγων. Συχνές ήταν οι επιχειρήσεις «σκούπα» τα προηγούμενα χρόνια. Από λόγια και από αισθητική ο Δήμος πάει καλά. Το πρόβλημα αρχίζει όταν έχει να κάνει με την αληθινή ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη”.