mitarakis_01.jpg

Οριστικά μένει στη Θεσσαλονίκη η έδρα της Παρευξείνιας Τράπεζας, αφού έστω και με καθυστέρηση 15 ετών, η Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος και μέτοχος του διεθνούς οργανισμού, εκπληρώνει

την υποχρέωσή της για την εξασφάλιση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην Τράπεζα.

Με την υπογραφή της συμφωνίας συνεισφοράς, σήμερα το πρωί, μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και του προέδρου της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, Αντρέϊ Κοντακόφ, λύεται το ζήτημα που είχε αναφυεί όταν γειτονική χώρα­μέτοχος είχε προθυμοποιηθεί να φιλοξενήσει την έδρα της Παρευξείνιας(ΤΕΑΕΠ), σε μόνιμους, κατάλληλους χώρους.

Η κυβέρνηση, υλοποιεί με το ποσό των 10 εκατ ευρώ, την υποχρέωση που είχε αναλάβει από ιδρύσεως της Παρευξείνιας, η οποία πλέον παραμένει οριστικά στη Θεσσαλονίκη, και στηρίζει τους διεθνείς οργανισμούς που λειτουργούν στην περιοχή της, έμπρακτα.

Το ποσό των 10 εκατ ευρώ, όπως είπε ο κ. Μηταράκης, θα διατεθεί από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΝ, από το λογαριασμό «συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς». Από τον προϋπολογισμό του 2014 θα διατεθούν 3 εκατ και για τα επόμενα επτά χρόνια, θα καταβάλλεται 1 εκατ ετησίως.