mnimeio_olokaftomatos_05.jpg

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, με τίτλο «Ποτέ Ξανά. Θεσσαλονίκη- Αουσβιτς 71 χρόνια μετά», θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 με την ομιλία της Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου, ομότιμης καθηγήτριας ΑΠΘ, με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα στις φωνές των επιζώντων». Η εκδήλωση, που οργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στις 19.00. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα  με  τη χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου.

Το διήμερο των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 με τη συμβολική πορεία στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Θεσσαλονικέων, Εβραίων το θρήσκευμα, που θανατώθηκαν στα κρεματόρια. Η συμβολική πορεία, που οργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στην Πλατεία Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.