xreh_02[2]

Παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζητούν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, ώστε να ανασταλούν τα κατασχετήρια υπέρ του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, επισημαίνουν ότι «η κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι από την συνεχιζόμενη και συνεχώς επιδεινούμενη υφεσιακή πορεία, είναι τραγική. Παράλληλα, η ενεργοποίηση του ΚΕΑΟ έχει φέρει προ των πυλών ένα άνευ προηγουμένου κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών». Χαρακτηρίζουν «πραγματική» την  αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματοβιοτεχνών και τονίζουν ότι θα ήταν παράλογο να υποθηκεύουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και να αφήνουν ιατροφαρμακευτικά ακάλυπτες τις οικογένειές τους σε διαφορετική περίπτωση.

«Ζητούμε από τον Πρωθυπουργό – αν δεν είναι στρατηγική επιλογή του ίδιου και της κυβέρνησής του το “ξεκαθάρισμα” του στρώματος των επαγγελματοβιοτεχνών -, να παρέμβει ο ίδιος άμεσα για να αναστείλει την αποστολή κατασχετηρίων και απειλών για κατασχέσεις περιουσίας και ποινικές διώξεις σε συναδέλφους που οφείλουν στον ΟΑΕΕ, για να μην καταστεί ο “ηθικός αυτουργός” της τελειωτικής εξόντωσης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τονίζουν.

Δια του προέδρου τους, Γιάννη Παπαργύρη, τα μέλη της ΟΒΣΘ ζητούν από την Διοικήτρια του ΟΑΕΕ, «που θα έπρεπε προ πολλού να έχει αναζητήσει τρόπους βελτίωσης των εισροών προς τον Οργανισμό προτείνοντας προσαρμογές του πλαισίου και επιμέρους διορθωτικές κινήσεις, να συναισθανθεί επιτέλους την επικίνδυνη πορεία που έχει μπει το ασφαλιστικό μας ταμείο και από τη θέση της ως ο “επικεφαλής νους” του οργανισμού να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες – που γνωρίζουμε ότι μπορεί να πάρει -, ώστε τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για τις οφειλές των συναδέλφων μας να υλοποιηθούν με ρεαλισμό και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την είσπραξή τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις θέσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και της Ο.Β.Σ.Θ. για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Τονίζουν, ακόμη, ότι «η πραγματική αδυναμία πληρωμής δεν αντιμετωπίζεται μόνο με χειροπέδες. Με απειλές και εκφοβισμούς δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων».