BOYTARIS_METRO_201011_01.jpg

«Απαράδεκτη από κάθε άποψη η δήλωση διακοπής των έργων του μετρό που υπέβαλε η κατασκευάστρια κοινοπραξία. Δεν είναι τίποτ’ άλλο, από μία ακόμα πράξη στο γαϊτανάκι του εκβιασμού που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς».

 

Αυτό υποστηρίζει, σε έγγραφη δήλωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης(στη φωτογραφία σε επιθεώρησή του στα έργασίες του μετρό), για το θέμα που προέκυψε με το μετρό. Όπως λέει, είναι «ένας εκβιασμός, προκειμένου να αυξηθεί το κόστος του έργου κατά μισό δις ευρώ. Η οργή περισσεύει». λέει.

Ο δήμαρχος απαιτεί «να γνωρίσει άμεσα η πόλη όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τα στάδια εξέλιξης των εργασιών, τα χρήματα που έχουν εως σήμερα δαπανηθεί, τις όποιες υπερβάσεις έχουν ήδη καταγραφεί», καθώς και «αν, πότε, και πώς εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση του Δημοσίου (κυβέρνησης και Αττικό Μετρό) με τον εργολάβο για την τύχη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό της Βενιζέλου». Ζητά «ρητή δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου» σε… ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, όπως αναφέρει!

Στην έγγραφη ανακοίνωσή του ο κ. Μπουτάρης θυμάται την «τον κλαυσίγελω της τρύπας στη Νέα Εγνατία» (σ.σ. αποφεύγει, πάντως, να χρησιμοποιήσει τον όρο «η τρύπα του Κούβελα» για ευνόητους λόγους) καθώς και «το φιάσκο της υποθαλάσσιας που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο 60 εκ ευρώ κερατιάτικα», χωρίς, πάντως, να αναφέρεται στις προσωπικές του αντιδράσεις για το συγκεκριμένο έργο, ρωτώντας αν «θα γίνει επιτέλους το μετρό»;

Χωρίς να κατονομάζει τον Σταύρο Καλαφάτη, τον χαρακτηρίζει «όψιμα αγωνιούντα για τη μοίρα της κοινοβουλευτικής εκλογικής του περιφέρειας», θυμίζει πως ενέκρινε «τις συμβάσεις Σουφλιά -και τα photo opportunity του Γιωρίκα και του Κωστίκα» και ζητά «να πάρουν θέση για τα διλήμματα όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση στον οποία ακόμα ανήκουν».