dikastirio_05.jpg

Συνεχίστηκε χθες, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Υπάλληλος του τμήματος μηχανοργάνωσης, στην κατάθεσή της υποστήριξε πως οι υπάλληλοι του δήμου γνώριζαν ότι ο Παναγιώτης Σαξώνης είχε οικονομική επιφάνεια, ενώ ο Μιχάλης Λεμούσιας επέβλεπε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και ζητούσε ενημέρωση για τα οικονομικά. Όπως είπε, μέχρι το 2008 δεν υπήρχε μηχανοργάνωση στο τμήμα εξόδων. «Δεν υπήρχε απεικόνιση πληρωμών-κρατήσεων, εμφανίζονταν μόνο τα ποσά. Είχε δοθεί προτεραιότητα στη μηχανογράφηση του τμήματος εσόδων», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ακόμη πως οι υπηρεσίες λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο από το 1988, χωρίς να παρεμβαίνουν στις πληρωμές και τις κρατήσεις ούτε ο γενικός γραμματέας του δήμου ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος. «Οι υπάλληλοι ελέγχαμε τα παραστατικά πληρωμών, έτσι γινόταν πάντα, και πριν τον Παπαγεωργόπουλο», τόνισε. «Η υπεξαίρεση γινόταν με πλαστά παραστατικά και δεν είχε σχέση η έλλειψη μηχανοργάνωσης», είπε.

Ένταση προκλήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Λεμούσια, Αλέξης Κούγιας ρώτησε τη μάρτυρα εάν έκαναν παρέμβαση στις πληρωμές ο Λεμούσιας και ο Παπαγεωργόπουλος. Η ερώτηση του κ. Κούγια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Τσάκου, ενός εκ των συνηγόρων του πρώην δημάρχου, ο οποίος τόνισε, απευθυνόμενος στον κ. Κούγια: «μη λέτε για τον Παπαγεωργόπουλο, υποκαθιστάτε τους δικηγόρους του». Άμεση ήταν η απάντηση του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος επεσήμανε: «Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας».