ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Συνεχίζονται, σήμερα, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη. Έχουν αποκλείσει τις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ που βρίσκονται στους ανατολικούς δήμους και συνοικίες της πόλης.

 

«Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, υπερασπίζουμε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και απαιτούμε να μη χαθεί ούτε μία ώρα μάθημα από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Με την απομάκρυνση 90 καθηγητών που είναι σε διαθεσιμότητα αυτές τις ημέρες από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της Θεσσαλονίκης θα χάνονται σε εβδομαδιαία βάση περίπου 1.800 ώρες διδασκαλίας», υποστηρίζουν οι καθηγητές.

Αυτήν την ώρα, οι καθηγητές έχουν αποκλείσει τις εισόδους των ΕΠΑΛ που ανήκουν στη δύναμη της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ενημερώνουν μαθητές και γονείς σε κάθε ΕΠΑΛ και θα ακολουθήσει κοινή πορεία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην οδό Σαπφούς, όπου θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή των καθηγητών έχουν προκηρύξει για σήμερα Τρίτη 11/3 τρίωρες διευκολυντικές στάσεις για τα σχολεία της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από τις 8.00 π.μ. - 11.00 π.μ. και από τις 2.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ. και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάσεις από τις 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ..