filakes_1.jpg

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, μετά τις αποκαλύψεις των ιατροδικαστών ότι ο θάνατος του Ίλι Καρέλι, δεν προήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά από άγριο ξυλοδαρμό.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Καρέλι είναι ο Αλβανός που δολοφόνησε, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, σωφρονιστικό υπάλληλο, πατέρα δύο παιδιών, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η σορός του 42χρονου Καρέλι επέστρεψε ξανά στο νεκροτομείο των Σερρών, όπου και αναμένεται να την παραλάβουν οι συγγενείς του, χωρίς ακόμη να διευκρινιστεί πότε θα γίνει αυτό.

Και εισαγγελική έρευνα

Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα έδωσε ο εισαγγελέας της Άμφισσας, Νίκος Αντωναράκος, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο 42χρονος βαρυποινίτης Ιλι Καρέλι.

Επιπροσθέτως, ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί το ζήτημα για τους τυχόν υπαίτιους, οι οποίοι θα ερευνηθούν μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο.

Τη έρευνα θα διενεργήσει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ευθύνες ζητά η Αλβανία

Να αποσαφηνιστεί πλήρως η υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαισύνη ζητεί το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. «Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.