vroxi_1.jpg

Με βροχές θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά.

 

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς βαθμιαία ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές –θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά. Θα έχουμε περιορισμένη ορατότητα, ή ομίχλες, κατά τόπους, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3, βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 2 ως 9 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές και χιόνια αναμένονται στη Θράκη με τη θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 14 βαθμούς Κελσίου και ανέμους νοτιοανατολικούς ως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για την Κεφαλονιά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα κυρίως στα νότια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρατηρηθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια προβλέπονται στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή, αναμένονται, στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι ισχυρά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.