ONNED_erevna_paremporio_20140324_01.jpg

Έρευνα για το παρεμπόριο πραγματοποιεί η ΟΝΝΕΔ. Μέλη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης διένειμαν 1000 ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση του συγκεκριμένου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

 

Η δράση διανομής έλαβε χώρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς συμμετείχαν μέλη από όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές ενώ την διεξαγωγή ανέλαβαν οι Βασίλης Μανταζής και Γιάννης Γιάντσης.

Με την συλλογή των ερωτηματολογίων θα γίνει εξαγωγή συμπερασμάτων, που θα κατατεθούν προτάσεις στους αρμόδιους φορείς και θα παρουσιαστούν σε προσεχή εκδήλωση.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η επόμενη φάση της καμπάνιας για το παρεμπόριο και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων.

ONNED_erevna_paremporio_20140324_02.jpg

Με το πέρας της διανομής ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε:  «Το παρεμπόριο πλήττει τη μέση οικογένεια το μέσο ελεύθερο επαγγελματία, αυτόν που στις μέρες μας προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και δόντια την επιχείρηση του ανοικτή, όντας συγχρόνως τυπικός σε όλες τις υποχρεώσεις του προς το κράτος. Την ίδια στιγμή κάποιοι από βαρεία αμέλεια, ή από δόλο αφήνουν το παραεμπόριο να δρά ελεύθερα. Βγήκαμε στη κοινωνία και πήραμε το εξής μήνυμα αυτό πρέπει να τελειώνει άμεσα. Όλοι οι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλιώς να δράσει άμεσα η δικαιοσύνη».