dei_sima_01[3]

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 50χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την έκρηξη που σημειώθηκε, λίγο μετά το

μεσημέρι σήμερα, στον υποσταθμό της Επιχείρησης, στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Άλλοι τέσσερις υπάλληλοι, που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, αναχώρησαν για τα σπίτια τους.

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη το αναπληρωματικό μέλος του δ.σ. της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Σταμάτης Ζαχαρέγκας, η έκρηξη σημειώθηκε σε διπλανό χώρο από αυτόν στον οποίον γίνονταν εργασίες συντήρησης. Από την έκρηξη έγινε έλκυση αερίων που «έπνιξαν» τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ένας διακόπτης η αιτία;

«Ο συγκεκριμένος υποσταθμός βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτίριο της ΔΕΗ και μακριά από άλλα σπίτια και ιδιοκτησίες, σε περιφραγμένο χώρο», εξήγησε. Πρόσθεσε πως για τα αίτια της έκρηξης θα διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση και αυτοψία από ειδικούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που δέχτηκε κλήση να επέμβει στις 12.43 μ.μ. (το συμβάν έληξε στις 15.45), η έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρικό διακόπτη του υποσταθμού και προκλήθηκε από αυτήν πυρκαγιά. Στην προσπάθεια κατάσβεσης έσπευσαν 11 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα της Υπηρεσίας.