olth_03[10]

«Βόμβα» στα θεμέλια της πολιτικής συμφωνίας Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη, που προέβλεπε ότι η εκμετάλλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα γίνει μέσω πώλησης μετοχών, βάζει η τρόικα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Βάσως Βεγίρη και του Αντώνη Τσιμπλάκη, για τη «Ναυτεμπορική», η τρόικα που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε θέσει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ μέσω πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, όπως και τον ΟΛΠ, επανήλθε τις τελευταίες ημέρες.

Πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη συνεργασία της Cosco με τη ZTE στο λιμάνι του Πειραιά, ανέφεραν ότι η διαδικασία εκμετάλλευσης του ΟΛΘ μέσω παραχωρήσεων δραστηριοτήτων είναι υπό αίρεση. Μάλιστα, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», τις επόμενες ημέρες στο ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση αναμένουν από τα κλιμάκια της τρόικας να τοποθετηθούν και επίσημα υπέρ της διαδικασίας πώλησης μετοχών και για τον ΟΛΘ.

Πάντα σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ των Βάσως Βεγίρη και Αντώνη Τσιμπλάκη, από την κυβέρνηση δεν ακούγεται το παραμικρό. 

Κι όλα αυτά, την ώρα που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει προοπτικές: Ήδη διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση, προωθείται επιπλέον σύνδεση με τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης από τον 6ο Προβλήτα, αναμένεται συμφωνία Σέρβων και Κινέζων για να επεκταθούν οι ποτάμιοι οδοί –με την αξιοποίηση του Αξιού, οι εκβολές του οποίοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους χώρους του λιμανιού- και ο ΟΛΘ στοχεύει στην κρουαζιέρα, με 25 κρουαζιερόπλοια να αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι φέτος, έναντι 18 πέρυσι, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Στέλιος Αγγελούδης από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με θέμα «Κρουαζιέρα: η μεγαλύτερη τουριστική βιομηχανία - ευκαιρία για την πόλη» (μεταξύ των εταιριών και δύο “καινούργιες”: Η MSC Cruises και η Holland America Line»).