metro_ergasies.jpg

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε, σήμερα, η «Αττικό Μετρό Α.Ε.», για το θέμα της αίτησης απεμπλοκής της κατασκευάστριας εταιρίας, από το έργο κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Αυτήν τη φορά, η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» υποστηρίζει πως «οι αρχαιολογικές ανασκαφές που συνιστούν τη βασική αιτία καθυστέρησης του έργου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στο Μετρό της Αθήνας κράτησαν 10 χρόνια από το 1992 έως το 2002 στην περιοχή του Ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Παρόλα αυτά το έργο προχωρούσε παράλληλα σε άλλες περιοχές. Οι ανασκαφές είναι κέρδος για όλους μας. Ούτε βάρος ούτε εμπόδιο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» επαναλαμβάνει «την απόλυτη βούληση και ολοκληρωτική της δέσμευση για την πραγματοποίηση του έργου», το οποίο χαρακτηρίζει «έργο εθνικό», που «θα δώσει ανάσα και ανάπτυξη στην πόλη». Θεωρεί «φυσιολογικό να αναδεικνύονται διαφορετικά συμφέροντα και προτάσεις» και δεσμεύεται πως, τον επόμενο μήνα, θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που να ανακουφίζουν τους επιχειρηματίες τα καταστήματα των οποίων βλάπτονται από τις μακροχρόνιες εργοταξιακές εγκαταστάσεις.

Και η νέα ανακοίνωση της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» καταλήγει: «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα γίνει γιατί το επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και το απαιτεί η κοινή λογική».