portofolas_3.jpg

Σπείρα αλλοδαπών που είχε ρημάξει τους επιβάτες των αστικών λεωφορείων και τους έκλεβε τα πορτοφόλια, εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν έξι Αλβανοί, ηλικίας από 35 ως 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Οι δράστες, επιβιβάζονταν κατά τις ώρες αιχμής σε αστικά λεωφορεία και εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες συνωστισμού, έκλεβαν τα πορτοφόλια συνεπιβατών τους. Μάλιστα, τόσο μεγάλη είναι η δράση τους που η αστυνομία δεν είναι, ακόμη, σε θέση να πει πόσες κλοπές διέπραξαν και πόσα χρήματα άρπαξαν…

Στα σπίτια τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος πορτοφολιών, μία σιδερογροθιά και 23.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες, παλιότερα κυκλοφορούσε με άλλη ταυτότητα και είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών, σε χρηματική ποινή 6.000 ευρώ και στα έξοδα δίκης ύψους 690 ευρώ, για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών και για άλλα αδικήματα.

Επίσης, τρία από τα μέλη της σπείρας είχαν απελαθεί και τους είχε απαγορευτεί η, εκ νέου, είσοδος στη χώρα, επίσης για κλοπές ενώ ένας από αυτούς είχε σφραγίσει, με πλαστές σφραγίδες, το διαβατήριό του.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.