karaoglou_stojanovits_20140304_01.JPG

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητήριο πραγματοποίησε σήμερα (Τρίτη 04 Μαρτίου 2014) ο Υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας, κ. Πέταρ Στογιάνοβιτς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κυριάρχησε η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα αναδεικνύουν πολιτιστικά στοιχεία των δυο χωρών.

Όπως τόνισε σχετικά μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου: «Ο πολιτισμός, ως αγωγή ψυχής, δεν έχει σύνορα. Ενώνει τους λαούς καθώς χτίζει γέφυρες και προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία. Παράλληλα όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ανάπτυξη του πολιτισμού βοηθά καταλυτικά και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τον κ. Στογιάνοβιτς, συμφωνήσαμε ότι μπορούμε να τονώσουμε την εξωστρέφεια των οικονομιών μας μέσω της πολιτιστικής διπλωματίας».

«Οι Ελληνοβουλγαρικές σχέσεις, πέρα από υποδειγματικές, μπορούν να εμβαθύνουν σε θέματα πολιτισμού και να αναδείξουν την Ευρώπη της ελευθερίας και της Δημοκρατίας», τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Στογιάνοβιτς.