ioannidis_orfanos-604x345.jpg

Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός, θα ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Σήμερα, ήρθαν τα πάνω – κάτω…

 

Ενώ για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η επίσημη παρουσίαση του Κ. Ορφανού από τον επικεφαλής της προσπάθειας για την Κεντρική Μακεδονία, ένα τηλεφώνημα της μητέρας του –παρολίγον- υποψηφίου, άλλαξε τα δεδομένα: Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του Κώστα Ορφανού, Ηρώ, τηλεφώνησε στον γιο της και της ζήτησε να… διατηρηθεί η οικογενειακή ισορροπία, αφού ο Γιώργος Ορφανός, αδελφός του Κώστα και βουλευτής της Ν.Δ., δεν είδε με καλό μάτι την κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές του αδελφού του.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι η υποψηφιότητα αποσύρθηκε για προσωπικούς λόγους.

«Δυο βδομάδες συζητούσαμε για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της νίκης. Χθες δώσαμε τα χέρια. Προσωπικοί λόγοι όμως με αναγκάζουν να μην είμαι μέσα σε αυτήν την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Ορφανός, συμπληρώνοντας: «Ωστόσο, θα είμαι πολύ κοντά και θα δουλέψω για την επιτυχία της παράταξης. Ζητώ συγγνώμη στον κόσμο που ενθάρρυνε αυτή την προσπάθεια κι εύχομαι στον Γιάννη καλή επιτυχία».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Έχω μεγάλη στενοχώρια μέσα μου. Ο Κώστας για προσωπικούς λόγους, για να μην μας κάνει κακό, δεν κατεβαίνει και μας προφυλάσσει. Ο Κώστας ήταν και είναι κούμπωμα πάνω σε εμένα. Απλώς δε θέλουμε να δίνουμε δικαιώματα στους κακοήθεις».