zoni_kainotomias_20140317_01.jpg

Να αποτελέσει θερμοκοιτίδα ιδεών η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης θέλει η κυβέρνηση.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θ. Καράογλου και ο γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Χρ. Βασιλάκος, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη «Στρατηγική για την Επανεκκίνηση της ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης».

Όπως υπογράμμισαν, μετά από σωρεία προβλημάτων «ήρθε η ώρα να λειτουργήσει, επιτέλους, ως ένα σύγχρονο εργαλείο επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης για τη Μακεδονία και τη Θράκη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δ.σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε., Δημήτρης Λακασάς, υπογράμμισε πως, από το 2009, διεκδικεί 250 οικοδομήσιμα στρέμματα στην περιοχή του αεροδρομίου για τις ανάγκες της Ζώνης, όμως, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο ανήκει η έκταση, παραχωρεί μόνον 65 στρέμματα, στα οποία υπάρχουν παλιά κτίρια, ακατάλληλα για τη χρήση της Ζώνης Καινοτομίας. «Μάλλον ο κ. Τσαυτάρης δεν αγαπά ούτε τη Θεσσαλονίκη, ούτε την επιχειρηματικότητα», είπε.

Πρόσθεσε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν, πριν λίγο καιρό, η μεγάλη εταιρία Κοντινένταλ ζήτησε να επενδύσει στην Ζώνη Καινοτομίας αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση λόγω… έλλειψης χώρου.