koyzinopoylos_20140309_01.jpg

Ομόφωνα εξελέγη υποψήφιος δήμαρχος με τη νέα δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος. Η διαδικασία έγινε στο δημοτικό θέατρο Επανομής.
 
Στη διαδικασία πήραν μέρος τα 250 έως σήμερα μέλη της «Συμπολιτείας» αλλά και άλλοι δημότες του Θερμαϊκού. Όπως υπογραμμίστηκε στην διακήρυξη της παράταξης, οι συμμετέχοντες «θέλουν να υπάρξει στα δημοτικά πράγματα του τόπου μία στιβαρή δημοτική αρχή με κύρος και αποφασιστικότητα που θα μπορέσει να βγάλει το δήμο Θερμαϊκού από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα και θα αγωνιστεί για την επίλυση των σοβαρών τοπικών προβλημάτων».
Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της συνέλευσης, υπήρξαν τρεις υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης, οι οποίοι όμως τελικά αποσύρθηκαν.
Στην ομιλία του, ο κ. Κουζινόπουλος υπογράμμισε ότι η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έχει τα κότσια για να υποστηρίξει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του δήμου, καθώς ακουμπάει γερά στους πολίτες και όχι σε ατομικά, προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Και όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Μπορούμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, το πρόγραμμά μας, γιατί όλοι εμείς εδώ χτίσαμε γερά μια γνήσια λαϊκή συμμαχία, που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες του δήμου μας, από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ανεξάρτητα από πολιτικές παρατάξεις, αποδεσμευμένοι από κομματικούς εναγκαλισμούς. Καθώς εμείς βάζουμε πάνω απ΄όλα και πέρα απ΄όλα το συμφέρον των δημοτών μας».
Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι τάχα η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» είναι παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι ναι μεν κάποια μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή μετέχουν στην παράταξη, όπως μετέχουν ισότιμα και συνδημότες που ανήκουν σε όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους πλην της νεοναζιστικής ακροδεξιάς.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κουζινόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα σοβαρά τοπικά προβλήματα, παρουσιάζοντας τον τρόπο που θα επιδιώξει ως δήμαρχος την επίλυσή τους. Και όπως υπογράμμισε με έμφαση:
«Για να μπορέσει ο δήμος Θερμαϊκού να κάνει ένα βήμα μπροστά, χρειάζεται να έχει μια δυναμική δημοτική αρχή, μία διοίκηση με αποφασιστικότητα και τσαγανό. Η οποία δεν θα κάνει απλώς διαχείριση της μιζέριας, ούτε θα ασχολείται μόνο με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μία δημοτική αρχή που δεν θα σκύβει συνεχώς το κεφάλι για να εφαρμόσει τις εντολές των ισχυρών της εξουσίας. Αλλά όπου χρειαστεί, θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, θα συγκρουστεί με άδικες αποφάσεις και λογικές που πλήττουν τους δημότες μας. Μία διοίκηση που γνώμονα πάντα θα έχει την αλληλεγγύη προς τους δημότες, ιδιαίτερα αυτούς που πλήττονται άμεσα από τις συνέπειες της κρίσης. Και η οποία δεν θα επιτρέψει να χάσει το σπίτι του κανένας πολίτης του Θερμαϊκού, ούτε να μείνει κάποια οικογένεια δίχως ηλεκτρικό ρεύμα ή πάλι να υπάρχουν άτομα πεινασμένα», κατέληξε.