euro_10.jpg

Στα ύψη είναι τα ποσοστά αποεπενδύσεων σε όλη τη χώρα –και ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παπαργύρης, που μίλησε

στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, με αφορμή την επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητούν αναστολή των κατασχετηρίων για οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

«Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν», τόνισε ο κ. Παπαργύρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι, οι πρώτοι που πλήττονται από την άσχημη ροή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ είναι οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που είναι ασφαλισμένοι του Οργανισμού. Υπογράμμισε πως «είναι αδιανόητο να πληρώνουμε σήμερα, τις ίδιες εισφορές, που πληρώναμε και πριν πέντε χρόνια, όταν οι ΜΜΕ αναπτύσσονται στο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε».

Όπως ανακοίνωσε, την ερχόμενη Τρίτη, σε εκδήλωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από την ΓΕΣΒΕΕ και την ΟΒΣΘ, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία έρευνας, από την οποία προκύπτει ότι η ρευστότητα των επιχειρήσεων του είδους είναι σε τραγικά σημεία, τη στιγμή που η αποεπένδυση βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.